Skip to Content
Grand Re-Opening: kids e-shop De Gele Flamingo verdubbelt magazijnruimte

Grand Re-Opening: kids e-shop De Gele Flamingo verdubbelt magazijnruimte

Het succesverhaal achter een 'blooming baby business'

De Belgische baby webshop De Gele Flamingo viert op zaterdag 28 en zondag 29 april de uitbreiding van hun magazijnruimte met een exclusief shoppingevent in de showroom te Brasschaat. Het succesverhaal van deze online kids concept store is 100% de verdienste van boss lady Sophie Claes en haar team van power women! En ja hoor, de clichés worden bevestigd: hard werken en met de voetjes op de grond blijven, vormen de basisingrediënten voor een vruchtbare onderneming. De wondere wereld van de allround baby & kid supplies blijkt, net zoals de retailmarkt, heel trendgevoelig waarbij de "survival of the first"-wet geldt. Het (baby)trendspotten behoort gelukkig tot Sophie's expertises en vormt meteen ook het geheim achter het internationale (!) succes van de Gele Flamingo.

Gat in de (niche)markt

Op 6 augustus 2013 zag de webshop van Sophie Claes het levenslicht. Wat hieraan voorafging was vooral veel frustratie over het beperkte gamma babyspullen in eigen land (online én offline). Trendy en originele kledij of decoratie uit het Verenigd Koninkrijk of Amerika werden vaak beperkt tot binnenlandse verzendingen. De kersverse moeder én toen nog international business developer bij Lyreco, trok haar stoute schoenen aan en zocht rechtstreeks contact met verdelers en producenten, om een eigen webshop te creëeren voor de Belgische markt. Wat volgde was een ongekend succes! Al vanaf dag één telde haar Facebookaccount honderd volgers en waren de reacties lovend. In oktober 2015 verliet ze definitief haar toenmalige job om voltijds zaakvoerster te worden van De Gele Flamingo. Nog geen jaar later ruilde ze haar huis - dat een opslagplaats vol babyspullen was geworden - in voor een magazijnruimte in Brasschaat om haar webshop te runnen. 

(Geen) Kinderspel 

Het gaat hard voor deze onderneemster! Vandaag, vijf jaar na dato, heeft Sophie zes mensen in dienst en staat er alweer een fysieke uitbreiding voor de deur want de magazijnoppervlakte gaat meer dan verdubbelen. Het geheim achter dit succesverhaal? Vanaf dag één was het klantencontact voor Sophie enorm belangrijk. Haar webshop is dan ook living proof dat er niet alleen met een fysieke winkel zorg en aandacht kan besteed worden aan het persoonlijk contact met de klant: "Nog steeds antwoord ik zelf op vragen en berichtjes van mijn volgers op Instagram en Facebook. Het is inmiddels een echte online community geworden en ik voel de betrokkenheid van onze volgers bij alles wat we doen", aldus Sophie.

No I in Team 

Hoewel het klantencontact een belangrijke basis is, hangt de populariteit van een webshop ook erg nauw samen met de producten die erin verkocht worden. Unieke, originele babyspullen en allround interieur hebbedingen die aan alle nieuwste trendcriteria beantwoorden zijn een must. Oprichtster Sophie schuimt dan ook constant beurzen in binnen-en buitenland af om de tofste spullen van grote en kleine producenten te ontdekken en als eerste in de webshop te verkopen.

Daarnaast benadrukt Sophie ook dat ze niets zou zijn zonder de power women in haar team! De Gele Flamingo wordt gerund door enkel en alleen vrouwen en dat doen ze uitstekend. Onlangs nog lanceerde de webshop - als eerste in België - een eigen app voor het beheer van online geboortelijsten waar je heel gemakkelijk zaken kan aanpassen en personaliseren. Daarbovenop plannen de dames in het weekend van 28 en 29 april een "Grand Re-Opening Shopping Event" ter ere van de uitbreiding van het magazijn. Iedereen is welkom voor een hapje, een drankje en uiteraard ook voor het shoppen van de coolste babyspullen. Bovendien zullen er op het event demo’s worden gegeven en kan je een 3D echo laten maken door Precho!

PRAKTISCH
Locatie: Ruiterijschool 14, 2930 Brasschaat
Openingsuren: zaterdag 28 april tussen 10u en 16 en zondag 29 april tussen 10u en 15u. 
Er wordt animatie voorzien voor de allerkleinsten, een hapje en een drankje, én je kan een mega prijzenpakket winnen! Daarnaast zal er ook een stand staan om je eigen geboortelijst aan te maken. 


Meer info nodig over De Gele Flamingo of het openingsevent? Wil je een interview met de zaakvoerster of ben je op zoek naar specifiek beeldmateriaal? Geef me dan gerust een seintje!

Hopelijk tot dan!

Groetjes,

Elke

 

Contacteer ons
Elke Hadermann PR account manager, Global Image PR
Elke Hadermann PR account manager, Global Image PR
Over De Gele Flamingo

De Gele Flamingo
Ruiterijschool 14
2930 Brasschaat